måndag 4 juli 2011

Bäst just nu

Var fjärde vecka publicerar Svenska Dagbladet en lisa över böcker för unga som de ansett vara särskilt omistliga under de senaste två månaderna, och i helgen var det dags igen. Vilken bok toppade listan om inte Till sista vingslaget!

8 kommentarer:

  1. Grattis! :D dina böcker förtjänar all uppmärksamhet ^^

    SvaraRadera
  2. Grattis! Jag har precis läst ut sista vingslaget och tycker det var jättebra! Jag har längtat efter den sedan jag läste ut trean :) Jag har en fråga: Hur gamla är Shanzoc, Liva och Comíl ?

    Ps. Älskar alla namnen i böckerna ! :D

    SvaraRadera
  3. * Till sista vingslaget ska det vara

    SvaraRadera
  4. Håller med Pia; du och dina böcker är värda uppmärksamheten!

    SvaraRadera
  5. Hej jag bara älskar dina böcker de är dom bästa jag någonsin läst!:D men jag bara undrar om du kanske kan skriva här på din blogg hur Shanzoc, Liva och Comil ser ut (jag menar inte att klaga på beskrivningen i böckerna men jag kan inte riktigt se dom framför mig)eller kanske rent av se om det finns nån bild på dom som du kan lägga ut :D:D jag skulle bli jätte glad om du kan göra de :P

    SvaraRadera
  6. Tack, vad snälla ni är. :)

    Anonym,
    Kul att du gillar böckerna! Om du vill få ett hum om hur huvudkaraktärerna ser ut kan du ju kika på omslagen. Comíl är med på det tredje, och Shanzoc och Liva är med på det fjärde. Det är förstås bara hur illustratörerna tolkat mina beskrivningar, men det kan kanske hjälpa dig. :)

    SvaraRadera
  7. Grattis! Dina böcker är så sjukt bra. Läste ut Till sista vingslaget när jag var i Finland nu och började halft som halft fråga när Olie dog. Blev ju förälskad i honom. Yukar i mitt hjärta men Olie är bra han också.
    Och det är svårt att inte gilla Shanzoc.
    Har du några tips till hur man kan skriva liksom så det blir en röd tråd och inte bara avbryts plötsligt?

    // Elina ^^

    SvaraRadera
  8. Hej Elina,

    Jag tror att det lättaste sättet (i min åsikt i alla fall) är att göra en någorlunda planering över det du skriver. Den behöver inte vara särskilt detaljerad, bara en som en översikt, så att inte början och slutet av berättelsen skiljer sig helt från varandra.

    Dina andra frågor besvarade jag i inlägget FAQ.

    SvaraRadera