måndag 10 maj 2010

Röstningen fortsätter ...

Röstningen om vem som vinner Norrmejerier-stipendiet fortsätter. På fredag är den sista röstningsdagen, så om ni inte har röstat än, se till att göra det! :) I tidigare inlägg skrev jag att bara folk från Västerbotten får rösta, men det har visat sig att personer utanför länet har röstat utan problem. Så, vars ni än bor, gå in på hemsidan: http://www.norrmejerier.se/ och rösta, och hoppas att era röster räknas.

5 kommentarer:

  1. Hej Julia!
    Nu har jag läst ut 3 boken, och det var jätte bra!!!!!!!!!!!!!!
    Lika bra som dom andra, och dom är BÄST!
    Nu ska jag skriva vad jag tyckte om den, så NI SOM INTE HAR LÄST TREDJE BOKEN SKA INTE LÄSA DETTA!!!, så att ni är förvarnade.

    Som sagt, den va jätte bra. Jag ska gå igenom hela boken.
    1. Jag visste iförsig hela tiden att Comíl skulle klara sig, så det förvånade mig inte. Därimot att Liva hela tiden vetat om sin förmåga förvånade mig. Jag gillar scener då dom två, Liva och Shan, är ensamma.
    Niake hade jag svårt att gilla, jag misstänkte faktiskt att han var förrädaren.
    Att Comíl redan listat ut att Shan var Shanzoc och karit blev jag också lite förvånad över, men tyckte att det var bra. Comil är ju ändå en smart kille och skulle varit ganska korkad ifall han inte såg sambandet, han hade ju ändå mer letrådar än Liva. Det känns som om Comíl blivigt lite dyster sen det där med järnklo, och han håller sig mer för sig själv. Synd att han och Liva inte längre har samma band, men jag hoppas att det bandet kommer komma tillbaka senare. Nu så har ju Liva börjat tytt sig till Shan mer, så det är inte längre bara Comíl som hon delar sina hemligheter med.
    Sen verkar det som att Comíl blivigt kär i Dýlla om inte jag tar fel, och det blev jag förvånad över. Hur gammal är Dýlla? jag har sett henne som 30, nåt sånt.
    Jag blev väldigt besviken över att Shan inte lyckades förvandla sig till karit, jag vill att han ska vara det. (det är ju han ändå iförsig, men...)
    Jag tycker det är lite kul när Shan blir svartsjuk.
    När dom ska befria Zita och får med sig Miela och Kade blev jag väldigt glad, för äntligen hade en plan inte gått snett. Fast sen visade det ju sig att Kade...
    Miela är en karaktär som jag tycker om. Hon är tuff och inte någon veklig.
    Det är synd att deras smugglargäng splittras.
    När jag höll på att läsa mot slutet tyckte att det var lite tråkigt slut, ingenting hade som hänt. Men så förrådde plötsligt Kade dem alla och hela situationen vände!
    Bra att Kade dog, och spännade där på slutet då Miela och Comíl skulle fly. Och när Lymit kommer. Att Olie kom tyckte jag var jätte bra! Och såklart var det bra att han fick tillbaka sitt älskade svärd. Förut hatade jag Olie, men nu gillar jag honom för nu har han blivigt god igen. Jag misstänker tyvärr att han kommer dö i fyran, men jag tycker ändå om honom!
    Att dom sen ska "samåka" är jätte bra. Och att Comíl ska få veta hela sanningen tycker att jätte mycket om.
    Det sista samtalet som Liva och Shan hade i slutet tyckte jag också jätte mycket om. Det är bäst att dom har sagt att dom gillar varann och att dom kysstes.

    I fyran längtar jag till:
    Att Liva ska få veta och att Shan ska träffa Olie

    Bäst i den här boken:
    Att Comíl fick reda på sanningen om Shan, att Liva och Shan kysstes, att Olie var med


    Är det något mer som nu undrar om???
    Något som jag glömt?

    Jag älskar dina böcker Julia, JAG ÄR DITT STÖRSTA FAN!

    Det ända dåliga är att jag nu bara har en bok kvar!, snyft!!!

    Sluta aldrig skriva, för det är det som du är bäst på i hela värden!!!

    SvaraRadera
  2. Hej Olivia,
    Så roligt att du gillar boken!! Och tack för din utförliga förklaring, det var superkul att läsa! :D

    Dýlla är kring 30 år, vilket ju betyder att det är en stor åldersskillnad mellan henne och Comíl. Jag håller med om att det är något mellan dem, men jag vet inte riktigt om jag skulle kalla det kärlek ... ;)

    Kul att höra vad du tror och vill ska hända i fjärde boken! Jag håller ju på att skriva den för fullt, så det är jätteroligt att höra!

    SvaraRadera
  3. Hehe, jag måste ha missuppfattat det där med Dýlla :)

    SvaraRadera
  4. Haha, jag undrar vad Shan gör när han får veta om Olie.

    SvaraRadera
  5. jag undrar också vad shan gör när han får träffa olie! riktigt spännande:)

    SvaraRadera